| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
graal Moderator

Data inscrierii: 24/11/2005 Mesaje: 1597
|
Trimis: Duminica 18.11.2007 12:40 pm Titlul subiectului: Ochelari sau lentile de contact? |
|
|
| Ochelari sau lentile de contact? |
|
| Sus |
|
 |
missy_i

Data inscrierii: 24/05/2007 Mesaje: 904
|
Trimis: Duminica 18.11.2007 1:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Lentilele sunt mai comode, dar trebuie sa stii sa ai grija de ele. _________________ It's a jungle out there. Dress accordingly. |
|
| Sus |
|
 |
rasfatzata_iza

Data inscrierii: 19/04/2007 Mesaje: 134
|
Trimis: Duminica 18.11.2007 1:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
La fix mi-a plicat acest topic pt ca se pare ca si eu am nevoie de ochelari...Da,eu optez pt ochelari deoarece lentilele ma deranjeaza foarte tare. _________________ ~Precious me~ |
|
| Sus |
|
 |
ankulinna

Data inscrierii: 22/05/2007 Mesaje: 376
|
Trimis: Duminica 18.11.2007 2:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
| si mie mi se par mai practici ochelarii pt ca acum exista o gama larga de rame din care poti alege. Eu am lentile cosmetice,dar imi obosesc cam tare ochii.. |
|
| Sus |
|
 |
corco_deea

Data inscrierii: 25/12/2005 Mesaje: 2291 Locatie: MH
|
Trimis: Duminica 18.11.2007 4:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
pentru schimbarea culorii ochilor optez pt lentile dar pt citit desigur ochelarii....e strada sau la scoala nu port nimik...doar acasa ochelarii si la petreceri lentilele _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
KriptMelody

Data inscrierii: 25/11/2006 Mesaje: 2187 Locatie: Campina
|
Trimis: Duminica 18.11.2007 7:47 pm Titlul subiectului: Re: Ochelari sau lentile de contact? |
|
|
| graal a scris: | | Ochelari sau lentile de contact? |
Aici am cate ceva de povestit... Acum cativa ani, am facut gresala sa nu ma duc la un control oftalmologic desi observasem ca nu mai vedeam bine. Au trecut aproape 2 ani pana m-am dus, iar rezultatul consulatiei nu ma mira deloc. In afara faptului ca aveam nevoie de ochelari, aveam si dioptriile destul de mari.
3 ani de zile am purtat ochelari, dar pe parcurs (tot datorita faptului ca nu m-am dus la control periodic) dioptriile mi-au crescut si mai mult. Sincera sa fiu, nici nu ii purtam mereu: doar la scoala si acasa (la tv si la pc). Daca ieseam in oras, nici nu voiam sa aud de ei.
Tocmai din acest motiv (ca nu ii purtam permanent asa cum imi recomandase doctorul), m-am interesat de lentile de contact. Auzisem de la unele persoane preturi astronomice cu care banuiam ca mama nu va fi de acord, insa realitatea a fost mai frumoasa.
Drept urmare port lentile de contact de aproape o luna. Investitia in ele a fost de 170ron (120 ron - 3 perechi de lentile, 1 pereche de lentile = 30 purtari si 50 ron solutie si recipiente pt pastrarea acestora). Pot sa spun ca primele 3 zile au fost cele mai grele pentru ca nu reuseam sa le scot si nici sa le pun foarte repede. Acum insa nu imi ia mai mult de 1-2 min.
De asemenea, auzisem ca sunt foarte greu de intretinut si trebuie sa ai grija cu ele etc. De fapt, trebuie sa te speli inainte sa le aplici/sa le scoti si sa pui mana murdara la ochi.
Din punctul meu de vedere, lentilele de contact sunt o investitie foarte buna!  _________________

http://www.colectionarul.com/kriptmelody.html <- un click va rog  |
|
| Sus |
|
 |
Amara05

Data inscrierii: 17/10/2007 Mesaje: 75 Locatie: pierduta in spatiu....
|
Trimis: Luni 19.11.2007 9:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Offf... asta imi aduce aminte si mie de faptul ca am fost la fel de mandra... si acu nu pot lasa ochelarii jos. Asta e.
Dar prefer ochelarii pentru ca nu am cum sa uit sa mi'i pun ) Cu lentile cu siguranta as uita. _________________ Fetele bune merg in rai, fetele rele merg oriunde.
 |
|
| Sus |
|
 |
iu_ale

Data inscrierii: 04/04/2006 Mesaje: 1217 Locatie: undeva... foarte departe... cu gandul
|
Trimis: Luni 19.11.2007 9:27 am Titlul subiectului: |
|
|
acum mi-am facut un control si am nevoie de ochelari. trebuie sa aleg intre lentile si ochelari. Am incercat sa-mi pun lentile si nu am reusit nici cum.. mi se pare imposibil lacrimez intruna daca incerc sa le pun , asa ca saptamana viitoare imi voi face ochelari.  _________________
   |
|
| Sus |
|
 |
Flori307

Data inscrierii: 31/07/2007 Mesaje: 821
|
Trimis: Luni 19.11.2007 1:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca ultimul trend in materie de corectare a vederii sunt lentilele de contact , dar mie imi plac tot ochelarii. Da, stiu ca se murdaresc des, si stau sa-i curet tot timpul, se aburesc iarna sau imi aluneca de pe ochi cand mi-e lumea mai draga. Dar eu mi-am ales o pereche de ochelari care imi infrumuseteaza fizionomia; pentru mine nu sunt o pacoste, ci un accesoriu (pe linga rolul lor functional). Sunt usori, practici, comozi. In plus, iubitul meu ma adora cind ma surprinde rontaind bratul ochelarilor, in timp ce gindul ma poarta departe...  |
|
| Sus |
|
 |
codrutza

Data inscrierii: 01/12/2004 Mesaje: 729
|
Trimis: Luni 19.11.2007 11:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu cred ca atat ochelarii cat si lentilele de contact au farmecul lor...sicere sa fim de cate ori nu ne doream sa purtam si noi ochelari...macar asa cat sa fim la moda...asta se intampla cand eram inca micute...in schimb cand ma mai crescut cele care aveau ochelari isi doreau lentile de contact...cele care aveau ochii caprui ii doreau verzi sau albastri...atat ochelarii cat si lentilele sunt o necesitate...ochelari am..ii port numai cand imi aduc aminte de i...lentilele.hmmm imi surade idee as vrea si eu ochisori verzi _________________ Bijuterii Handmade
http://bijuterii.shopmania.biz/
Inscriu reprezentanti Avon pentru zona trendsetter. Pentru detalii pm. |
|
| Sus |
|
 |
m3llyzzza17
Data inscrierii: 08/05/2007 Mesaje: 133
|
Trimis: Marti 20.11.2007 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Mai accesibil mi se par ochelarii dar mai estetice sunt lentilele de contact.de intretinut trebuie intretinute ambele variante.ochelarii trebuie stersi cu servetele umede speciale iar lentilele trebuie pastrate intr-un lichid special care trebuie schimbat zilnic. |
|
| Sus |
|
 |
Chantal
Data inscrierii: 15/11/2007 Mesaje: 256
|
Trimis: Marti 20.11.2007 4:44 pm Titlul subiectului: Re: |
|
|
| m3llyzzza17 a scris: | | Mai accesibil mi se par ochelarii dar mai estetice sunt lentilele de contact.de intretinut trebuie intretinute ambele variante.ochelarii trebuie stersi cu servetele umede speciale iar lentilele trebuie pastrate intr-un lichid special care trebuie schimbat zilnic. | eu port ochelari de la 4 ani(defapt de ktva timp nu'i mai port p afara) si nu'i sterg cu servetele umede speciale..ci cu ce am la indemana sau exista o batisuta din piele de caprioara(aia e buna)si lentile are o prietena a mea si ea schmba odata p saptamana lichidul ala. |
|
| Sus |
|
 |
andreeaflav

Data inscrierii: 02/11/2007 Mesaje: 37
|
Trimis: Vineri 23.11.2007 7:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cred ca as alege operatia cu laser. Se ajunge astfel la rezultate foarte bune iar operatia nu dureaza mult si nu necesita spitalizare sau taieturi. Merita sa dai un ban daca se poate remedia. |
|
| Sus |
|
 |
Tzup

Data inscrierii: 09/06/2007 Mesaje: 102
|
|
| Sus |
|
 |
wanna_bianka
Data inscrierii: 12/05/2007 Mesaje: 261
|
Trimis: Vineri 23.11.2007 8:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Din fericire nu am nevoie de ochelari ca nu am probleme cu ochii dar mi-am cumparat zilele trecute niste lentile albastre ca eram foarte curioasa cum mi-ar sta cu ochii albastrii.. primele 2 dati mi-a fost cam greu sa mi le pun, insa a 3a oara a fost mai bine.. Oricum le port doar cand am chef de ochi albastrii adik o data pe sapt cam asa.. |
|
| Sus |
|
 |
danyboy
Data inscrierii: 28/06/2007 Mesaje: 89
|
Trimis: Vineri 23.11.2007 9:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
in nici un caz ochelari, (rad fiindca ma inchipui cu ochelari),nu imi sta de niciunfel bine,nu vreau sa se simta restul lumii jignit,ma refer numai si numai la persoana mea.  |
|
| Sus |
|
 |
copilu_zapa
Data inscrierii: 23/11/2007 Mesaje: 4
|
Trimis: Vineri 23.11.2007 9:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
io cred ca m-am nascut cu ochelari ,port ochelari din clasa a 2-a,dar nu as purta lentile,m-am obisnuit cu ochelari,sunt singura mea dependenta  |
|
| Sus |
|
 |
Tina21

Data inscrierii: 30/09/2007 Mesaje: 102 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sambata 24.11.2007 1:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Categoric lentilele......sunt o persoana energica si mi-ar fi greu sa alerg cu ochelari...nu stiu ...mi-ar fi incomod,desi am doar o mica miopie de 0,25 care a stagnat definitiv acum un an,mi-ar fi foarte incomod cu ochelari.....totusi sunt persoane care arata super cu ochelari si le confera un anumit grad de personalitate......bravo lor.....mie mi-ar sta oribil.... _________________ Defectele mele sunt mai interesante decat calitatile altora... |
|
| Sus |
|
 |
senz_benz
Data inscrierii: 14/10/2007 Mesaje: 68
|
Trimis: Sambata 24.11.2007 2:54 am Titlul subiectului: |
|
|
| lentilele! |
|
| Sus |
|
 |
eleniselenis
Data inscrierii: 20/11/2007 Mesaje: 6
|
Trimis: Sambata 24.11.2007 10:07 am Titlul subiectului: |
|
|
| multumesc lui dumnezeu deocamdata nu am nevoie de ochelari,dar cred ca i-as prefera pe ei in locul lentilelor pentru ca sunt greu de intretinut si nu toata lumea le suporta. |
|
| Sus |
|
 |
crimschianca
Data inscrierii: 16/04/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: Sambata 24.11.2007 10:23 am Titlul subiectului: |
|
|
| Ei bine....am purtat si eu ochelari o perioada cam lunga de timp...vreo 10 ani...si intr-un final m-am hotarat sa imi iau lentile sa intru si eu lentile ca auzisem ca erau ceva interesant.Pai...sunt incredibil de incomode...daca ieseam afara si era vant sau frig mi se iritau ochii ca naibii....in club ieseam si de la fum simteam cum imi zgarie ochii..plus de asta nu ai voie sa atipesti cu ele in ochi..exista riscul sa orbesti.Drept concluzie,sunt bune dar nu purtate foarte des si trebuiesc ingrijite bine. |
|
| Sus |
|
 |
ionymary

Data inscrierii: 11/09/2007 Mesaje: 89 Locatie: Suceava
|
Trimis: Sambata 24.11.2007 11:28 am Titlul subiectului: Lentile sau ochelari? |
|
|
Nu am nevoie deocamdata dar cand o sa am optez pentru ochelari. Am o prietena care a purtat ocheleri de la generala si in urma cu vreo 2 ani si-a pus lentile si mai rau a facut  |
|
| Sus |
|
 |
Daphnee
Data inscrierii: 05/01/2005 Mesaje: 339 Locatie: Iasi
|
Trimis: Sambata 24.11.2007 12:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ochelari. Port ochelari de aproape 10 ani si m-am obisnuit cu ei. Am incercat si cu lentile dar ochii mei sunt foarte sensibili si nu le suport. Asa ca ma descurc cum pot cu ochelarii. Imi iau rame mai dragute, mai moderne si am observat ca datorita ochelarilor si nasul meu ia o forma mai ok. (am deviatie de sept si ochelarul ascunde putin curbura nasului..ca sa zic asa:P)
Asa ca acum nici n-as renunta la ochelari...doar daca mi-as face operatie estetica la nas.. |
|
| Sus |
|
 |
stiletto

Data inscrierii: 26/04/2006 Mesaje: 11
|
Trimis: Sambata 24.11.2007 12:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
| As purta cu siguranta ochelari si nu lentile de contact. Am purtat de fapt ochelari ,iar defectul de vedere s-a corectat aparent de la sine ,deoarece eram inca in dezvoltare.Ideea este ca mie mama mea care este medic mi-a spus ca lentilele nu sunt bune ,nu numai pentru persoanele care au mancarimi sau le lacrimeaza ochii cand si le pun ,dar si persoanelor care pot sa poarte.Chiar daca la inceput va intelegeti bine cu lentilele ,aceasta situatie nu tine mai mult de cativa ani Lentilele chiar lezeaza ochiul si ca sa nu spun ca exista atatea modele de rame incat sincer nu merita sa dai atatia bani pe lentile si sa isi strici ochii cand exista o alternativa mult mai sanatoasa si la fel de estetica. |
|
| Sus |
|
 |
Cristinah

Data inscrierii: 10/09/2005 Mesaje: 27
|
Trimis: Sambata 24.11.2007 1:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dintre ochelari si lentile cred ca as alege lentilele,dar daca ochelarii sunt frumosi facuti si cu rame si cu tot si sunt in trend as alege si ochelarii.  |
|
| Sus |
|
 |
|