| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
dya18
Data inscrierii: 05/08/2009 Mesaje: 4
|
Trimis: Miercuri 05.08.2009 2:55 pm Titlul subiectului: Help! Gelozia se poate trata? |
|
|
Buna! sunt Dya,am 18 ani si ma confrunt cu o problema destul de grava: gelozia excesiva a iubitului. Ma aflu in situatia de a lua o decizie si sincer nu stiu ce sa fac, sunt extrem de confuza si plina de indoieli.
De curand m-am despartit de el.Eram impreuna de 1.5 ani( el are23 ani). Deja nu-i mai puteam suporta scenele de gelozie, aveam senzatia ca se comporta ca un om nebun. In conditiile astea chiar nu poate exista nicio iubire(poate doar una bolnava)... Daca iubesti pe cineva, il respecti , ai incredere in el, nu jignesti cu vorbe aiurea si printr-un comportament absurd !!!!
Am fost la mare impreuna... era gelos pe fiecare privire care mi se arunca... un cosmarrrrr!!!! mi-a facut o scena oribila(n-o voi uita cred toata viata).... A inceput sa urle la mine, in vazul si auzul tuturor ca de ce se uita un tip asa insistent la mine, il cunosc de undeva????
Am negat i-am spus ca tipul poate se uita doar si atat.... la naiba, e ceva absolut normal... eram pe o plaja!!!!!!!
Am tipat la el sa inceteze, apoi am fugit plangand.... vroiam sa fiu oriunde doar sa nu-l mai vad sau aud!!!! In plus, in seara precedenta... l-am auzit vorbind in somn.... ii spunea unei fete ca o iubeste....Cand l-am intrebat cine e fata respectiva... a negat tot si a zis ca a fost doar o inchipuire de-a mea....
Precizez ca nu e prima faza de genul asta. Intai au fost suspiciuni, intrebari puse chipurile in gluma, apoi imi verifica telefonul, geanta etc...... M-a acuzat si acum vreo 2 luni ca il insel , doar pe baza unor vorbe... a preferat sa creada pe altii si nu pe mine... Ne-am certat foarte urat, am stat despartiti vreo 2-3 zile , apoi ne-am impacat... L-am avertizat foarte clar ca nu tolerez asemenea chestii si ca daca continua in acelasi mod ma voi desparti de el, ca nu vreau sa se mai repete... dar se vede ca nu a inteles nimic din ce i-am spus!!!. Asta a pus capac... era prea mult!!!! In prezent nu mai vorbesc cu el de o saptamana, nu-i mai raspund la mesaje, tel, pe mess si ca sa-l evit am plecat din oras la bunicii mei in C-ta.
credeti ca gelozia asta maladiva se poate trata? cum as putea sa-l ajut sa aiba mai multa incredere in mine??? Ma doare sufletul cand ma gandesc la o eventuala despartire definitiva, desi sunt constienta ca nu mai pot continua asa...

Ultima modificare efectuata de catre dya18 la Miercuri 05.08.2009 3:54 pm, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
crina01
Data inscrierii: 03/01/2009 Mesaje: 250
|
Trimis: Miercuri 05.08.2009 3:43 pm Titlul subiectului: Re: Help! Gelozia se poate trata? |
|
|
| dya18 a scris: | | credeti ca gelozia asta maladiva se poate trata? |
Cred ca poate fi ameliorata, dar nu si vindecata.
E bine ca ai pus piciorul in prag si l-ai atentionat ca greseste. Asa cum ai zis si tu, un astfel de comportament nu poate fi tolerat. Viata ta ar fi un cosmar daca el ar continua in acelasi fel ca pana acum, iar tu l-ai accepta asa cum este el. Si mi-e teama ca, din cate spui tu, se verifica vorba aia din batrani: ”hotului, de hot ii este frica”. |
|
| Sus |
|
 |
pussycat18

Data inscrierii: 06/06/2008 Mesaje: 1316
|
Trimis: Miercuri 05.08.2009 3:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Daca ai indoieli in ceea ce-l priveste, daca ti se pare ca te inseala sau are sentimente pentru altcineva, s-ar putea ca intreaga lui gelozie sa fie o consecinta a faptului ca te inseala. Se gandeste ca daca el poate sa te insele si tu sa nu-ti dai seama, asa ai putea face si tu. N-ai precizat daca a fost asa de la inceput |
|
| Sus |
|
 |
dya18
|
Trimis: Miercuri 05.08.2009 4:53 pm Titlul subiectului: Re: |
|
|
| pussycat18 a scris: | | Daca ai indoieli in ceea ce-l priveste, daca ti se pare ca te inseala sau are sentimente pentru altcineva, s-ar putea ca intreaga lui gelozie sa fie o consecinta a faptului ca te inseala. Se gandeste ca daca el poate sa te insele si tu sa nu-ti dai seama, asa ai putea face si tu. N-ai precizat daca a fost asa de la inceput |
N-ai precizat daca a fost asa de la inceput[b]
A fost gelos de la inceputul relatiei, dar era o gelozie normala, nu paranoia ca acum Era acea gelozie care te face sa te simti iubit, apreciat... Problemele astea au aparut de 3-4 luni. Sincer in afara de manifestarile astea se poarta la fel ca intotdeauna, e atent, tandru si nu da semne evidente ca ma inseala sau m-ar fi inselat(in afara de gelozie, bineinteles). Sincer nu stiu ce in capul lui!  |
|
| Sus |
|
 |
Naie

Data inscrierii: 22/08/2007 Mesaje: 2313
|
Trimis: Miercuri 05.08.2009 5:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
probabil il vei lasa daca nu esti masochista
gelozia e boala grea
chiar e o boala
partea proasta e ca nu chinuie doar bolnavul ci faca viatza f grea persoanei care cica e iubita, pana ajunge ca asta sa simta ca se imbolnaveste daca mAi se continua asa
a se face distinctia de forma f usoara, des intalnita de gelozie, care in general chiar incanta pe celalalt si face sa se simta iubit si pretuit
gelozia are de-a face cu neincrederea si posesia, nu cu iubirea
 |
|
| Sus |
|
 |
vanilla_ninja

Data inscrierii: 20/02/2006 Mesaje: 2417
|
Trimis: Miercuri 05.08.2009 5:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
am patit si eu ceva asemanator.tipul era extrem de gelos.si l-am lasat.
nu poate fi tratata.pe moment se mai domoleste,dar va exploda iar.si iar.si iar.
nu stiu daca se merita.
viata si relatia cu cineva nu trebe' sa fie un chin.ci ceva placut.
asa ca...
mai gandeste'te o data daca merita. _________________
http://visezdezor.blogspot.com/
 |
|
| Sus |
|
 |
Ina88

Data inscrierii: 30/07/2009 Mesaje: 705
|
Trimis: Joi 06.08.2009 7:06 pm Titlul subiectului: Re: Help! Gelozia se poate trata? |
|
|
| crina01 a scris: | | se verifica vorba aia din batrani: ”hotului, de hot ii este frica”. |
Acelasi lucru sustin si eu. |
|
| Sus |
|
 |
artdeco

Data inscrierii: 08/02/2005 Mesaje: 6354 Locatie: Thessaloniki, Greece
|
Trimis: Joi 06.08.2009 8:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Se spune ca atunci cand esti gelos, inseamna ca si iubesti foarte mult persoana de langa tine, dar atunci cand esti extrem de gelos, esti bolnav deja.
Varul meu si cu sotia lui erau gelosi unul pe altul, deja toata lumea se uita aiurea la ei, au avut vointa mare, s-au tratat de gelozie si pot spune ca acum traiesc amandoi fericiti fara ca unul sa mai aibe vreo banuiala. Au facut sedinte la psihiatru si au reusit.
Mai cunosc un caz, sotia unui prieten este ffff geloasa, nu mai pot spune ca este innebunita din dragoste dupa el, pt ca el lucreaza undeva unde e inconjurat si de femei si .. si se intampla sa treaca sotia la jobul lui il ia mereu la intrebari si face crize ... nici nu vorbeste normal, e mereu cu sonorul ridicat ... ... Ala da caz de nebunie! Nu inteleg cum o mai suporta!  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
rawscientist

Data inscrierii: 13/10/2008 Mesaje: 152
|
Trimis: Duminica 09.08.2009 8:19 pm Titlul subiectului: Re: Help! Gelozia se poate trata? |
|
|
| dya18 a scris: | Buna! sunt Dya,am 18 ani si ma confrunt cu o problema destul de grava: gelozia excesiva a iubitului. Ma aflu in situatia de a lua o decizie si sincer nu stiu ce sa fac, sunt extrem de confuza si plina de indoieli.
De curand m-am despartit de el.Eram impreuna de 1.5 ani( el are23 ani). Deja nu-i mai puteam suporta scenele de gelozie, aveam senzatia ca se comporta ca un om nebun. In conditiile astea chiar nu poate exista nicio iubire(poate doar una bolnava)... Daca iubesti pe cineva, il respecti , ai incredere in el, nu jignesti cu vorbe aiurea si printr-un comportament absurd !!!!
Am fost la mare impreuna... era gelos pe fiecare privire care mi se arunca... un cosmarrrrr!!!! mi-a facut o scena oribila(n-o voi uita cred toata viata).... A inceput sa urle la mine, in vazul si auzul tuturor ca de ce se uita un tip asa insistent la mine, il cunosc de undeva????
Am negat i-am spus ca tipul poate se uita doar si atat.... la naiba, e ceva absolut normal... eram pe o plaja!!!!!!!
Am tipat la el sa inceteze, apoi am fugit plangand.... vroiam sa fiu oriunde doar sa nu-l mai vad sau aud!!!! In plus, in seara precedenta... l-am auzit vorbind in somn.... ii spunea unei fete ca o iubeste....Cand l-am intrebat cine e fata respectiva... a negat tot si a zis ca a fost doar o inchipuire de-a mea....
Precizez ca nu e prima faza de genul asta. Intai au fost suspiciuni, intrebari puse chipurile in gluma, apoi imi verifica telefonul, geanta etc...... M-a acuzat si acum vreo 2 luni ca il insel , doar pe baza unor vorbe... a preferat sa creada pe altii si nu pe mine... Ne-am certat foarte urat, am stat despartiti vreo 2-3 zile , apoi ne-am impacat... L-am avertizat foarte clar ca nu tolerez asemenea chestii si ca daca continua in acelasi mod ma voi desparti de el, ca nu vreau sa se mai repete... dar se vede ca nu a inteles nimic din ce i-am spus!!!. Asta a pus capac... era prea mult!!!! In prezent nu mai vorbesc cu el de o saptamana, nu-i mai raspund la mesaje, tel, pe mess si ca sa-l evit am plecat din oras la bunicii mei in C-ta.
credeti ca gelozia asta maladiva se poate trata? cum as putea sa-l ajut sa aiba mai multa incredere in mine??? Ma doare sufletul cand ma gandesc la o eventuala despartire definitiva, desi sunt constienta ca nu mai pot continua asa...
 |
Hey Dya imi pare rau ca treci prin asa ceva. SI eu am trecut prin ceva similar numai ca relatia mea durat 2 ani si ceva. El clar are niste probleme. Este o boala Othello care nu se trateaza, dar se tine sub control. Viata langa un tip asa e groaznica. Cel mai bine e sa fugi sincer. Daca vrea poate sa isi amelioreze starile cu terapie, dar el...nu se va schimba niciodata...e greu sa uiti , dar mai bien fugi de o relatie de genul asta. Ai toata viata inainte si poti gasi pe cineva care sa te iubeasca asa cum esti.
Apropo si mie imi facea la fel chiar mai rau si am aflat dupa ca el m-a inselat pe mine,
Sper ca am reusit sa te ajut cat de cat. Te pup |
|
| Sus |
|
 |
Ina88

|
Trimis: Duminica 09.08.2009 9:31 pm Titlul subiectului: Re: Help! Gelozia se poate trata? |
|
|
| rawscientist a scris: |
Apropo si mie imi facea la fel chiar mai rau si am aflat dupa ca el m-a inselat pe mine,
|
Inca un argument in ceea ce sustin eu. Deci..stiu o gramada de cazuri in care partenerul e foarte gelos....si inseala. _________________ "In viata nu ai decat o unica mare dragoste: toate cele care o preced sunt amoruri de rodaj, iar toate cele care o urmeaza sunt amoruri de recuperare “ Frederic Beigbeder |
|
| Sus |
|
 |
Naie

Data inscrierii: 22/08/2007 Mesaje: 2313
|
Trimis: Marti 11.08.2009 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
asta pt ca oamenii sant tentati sa creada ca lumea este facuta dupa asemanarea lor
si daca el/ea se stie ca nu se poate abtine sa nu dea si pe de laturi, cred ca toti intampina greutati in a a rezista tentatiilor
cam asa se explica  |
|
| Sus |
|
 |
dya18
|
Trimis: Marti 11.08.2009 2:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
mda... intre timp am aflat ceva noutati: tipa e fosta lui prietena... de acum 3 ani! I-am cerut explicatii despre "declaratia de dragoste" din vis si am ramas interzisa cand mi-a spus... ca a avut un vis erotic cu... fosta! SUPERRR!! De inselat nu ma inseala(sau cel putin daca a facut-o n-am reusit eu sa aflu....
. Cat despre gelozie... aici problema e foarta grava din punctul meu de vedere...inca ma gandesc daca sa-i acord sau nu o sansa
 |
|
| Sus |
|
 |
Ina88

|
Trimis: Marti 11.08.2009 5:41 pm Titlul subiectului: Re: |
|
|
| dya18 a scris: | mda... intre timp am aflat ceva noutati: tipa e fosta lui prietena... de acum 3 ani! I-am cerut explicatii despre "declaratia de dragoste" din vis si am ramas interzisa cand mi-a spus... ca a avut un vis erotic cu... fosta! SUPERRR!! De inselat nu ma inseala(sau cel putin daca a facut-o n-am reusit eu sa aflu....
. Cat despre gelozie... aici problema e foarta grava din punctul meu de vedere...inca ma gandesc daca sa-i acord sau nu o sansa
 |
Acuma...te gandesti la interpretarea viselor?? Uite..eu imi dau cu parerea deoarece am avut astfel de vise. Mi s-a intamplat sa visez ceva asemanator...intr-o perioada cam rea pt relatia in care sunt. Nu ne-ntelegeam atat de bine...eram cam certati...nu aveam parte atunci de ce-mi doresc in pat...si visam...la propriu.
Mi s-a mai intamplat sa visez cu un necunoscut.....sau fost fost fost coleg(nu-mi mai amintesc prea bine..oricum..coleg cu care nu avusesem nici o treaba..nici o atractie). Culmea...visam fix in patul iubitului meu...iar in vis ma acuzam"mi-am inselat iubitul". M-am trezit brusc..eram toata transpirata.....si nu stiam cum sa fiu...bucuroasa (ca a fost doar un vis..si ca-i eram fidela in continuare iubitului meu)....sau suparata...(ma acuzam ca am avut un astfel de vis). _________________ "In viata nu ai decat o unica mare dragoste: toate cele care o preced sunt amoruri de rodaj, iar toate cele care o urmeaza sunt amoruri de recuperare “ Frederic Beigbeder |
|
| Sus |
|
 |
Iooanna
Data inscrierii: 04/02/2009 Mesaje: 32
|
Trimis: Joi 13.08.2009 1:01 pm Titlul subiectului: gelozia:( |
|
|
eu sunt foarte geloasa si am mult de suferit din cauza asta.sunt cu prietenul meu de 3 ani si la inceput era totul ok.la comportamentul lui nu pot sa zic ca s-au schimbat prea multe,dar in ceea ce ma priveste pe mine,lucrurile se inrautatesc tot mai mult si nu mai stiu ce sa fac.realizez si eu ce ceva nu e in regula.prietenul meu nu ma inseala,am incredere in el,dar mi se intampla sa fiu geloasa din motive absurde;"problema"e ca el e si foarte sincer cu mine,si imi spune absolut tot,pana si daca are vise erotice..si cand se intampla asta,devin ff geloasa,de parca el ar putea sa isi controleze visele.la fel si daca vorbeste cu alte fete,pun o gramada de intrebari,care la un moment dat devin enervante.intrebari de genul"te-ai simtit atras de ea?"...odata s-a intamplat sa-l intreb de o fata pe care o cunoscuse recent (si cu care nu avea sa se mai vada niciodata,pt ca nici macar nu facusera cunostintza)daca e atras de ea,mi-a zis ca NU,dar eu am continuat sa-l intreb,dupa care mi-a zis ca NU STIE,eu am insistat,la care el a zis DA...am fost distrusa...apoi mi-a zis ca a spus-o doar pt ca nu mai stia ce sa-mi zica sa ma faca sa termin cu intrebarile.problema e ca asta a afectat oarecum increderea mea in el.in momentul in care il intreb ceva,nu stiu daca primesc raspunsul sincer din partea lui,de cele mai multe ori gelozia ma impinge sa cred ca trebuie sa insist,iar apoi daca primesc alt raspuns,deja sunt derutata de-a binelea.sunt sigura ca nu m-ar insela niciodata,dar ma apasa f tare si gandul ca ar putea doar sa se simta atras de altele.e f greu:(simt ca stric relatia...dar nu ma pot controla.as vrea sa reusesc sa tratez cumva problema.el mi-a zis de atatea ori ca nu am motive sa-mi fac griji,dar nu stiu ce e cu mine ... |
|
| Sus |
|
 |
Ina88

|
Trimis: Joi 13.08.2009 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
^Nu problema trebuie s-o tratezi...ci pe tine trebuie sa te tratezi! _________________ "In viata nu ai decat o unica mare dragoste: toate cele care o preced sunt amoruri de rodaj, iar toate cele care o urmeaza sunt amoruri de recuperare “ Frederic Beigbeder |
|
| Sus |
|
 |
Adelina12321
Data inscrierii: 08/02/2009 Mesaje: 208
|
Trimis: Vineri 14.08.2009 10:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Barbatul se vindeca de gelozie numai cand devine indiferent - adik isi gaseste pe alta. Dar nu-i asa ca si tie iti place sa-i starnesti gelozia?  |
|
| Sus |
|
 |
ale*

Data inscrierii: 10/04/2006 Mesaje: 3330
|
Trimis: Vineri 14.08.2009 1:51 pm Titlul subiectului: Re: gelozia:( |
|
|
| Iooanna a scris: | eu sunt foarte geloasa si am mult de suferit din cauza asta.sunt cu prietenul meu de 3 ani si la inceput era totul ok.la comportamentul lui nu pot sa zic ca s-au schimbat prea multe,dar in ceea ce ma priveste pe mine,lucrurile se inrautatesc tot mai mult si nu mai stiu ce sa fac.realizez si eu ce ceva nu e in regula.prietenul meu nu ma inseala,am incredere in el,dar mi se intampla sa fiu geloasa din motive absurde;"problema"e ca el e si foarte sincer cu mine,si imi spune absolut tot,pana si daca are vise erotice..si cand se intampla asta,devin ff geloasa,de parca el ar putea sa isi controleze visele.la fel si daca vorbeste cu alte fete,pun o gramada de intrebari,care la un moment dat devin enervante.intrebari de genul"te-ai simtit atras de ea?"...odata s-a intamplat sa-l intreb de o fata pe care o cunoscuse recent (si cu care nu avea sa se mai vada niciodata,pt ca nici macar nu facusera cunostintza)daca e atras de ea,mi-a zis ca NU,dar eu am continuat sa-l intreb,dupa care mi-a zis ca NU STIE,eu am insistat,la care el a zis DA...am fost distrusa...apoi mi-a zis ca a spus-o doar pt ca nu mai stia ce sa-mi zica sa ma faca sa termin cu intrebarile.problema e ca asta a afectat oarecum increderea mea in el.in momentul in care il intreb ceva,nu stiu daca primesc raspunsul sincer din partea lui,de cele mai multe ori gelozia ma impinge sa cred ca trebuie sa insist,iar apoi daca primesc alt raspuns,deja sunt derutata de-a binelea.sunt sigura ca nu m-ar insela niciodata,dar ma apasa f tare si gandul ca ar putea doar sa se simta atras de altele.e f greu:(simt ca stric relatia...dar nu ma pot controla.as vrea sa reusesc sa tratez cumva problema.el mi-a zis de atatea ori ca nu am motive sa-mi fac griji,dar nu stiu ce e cu mine ... | pai cam asa e nush ce sa zic..sa zic "schimba-te..nu mai fii geloasa" nu cred ca tine  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
dya18
|
Trimis: Vineri 14.08.2009 3:04 pm Titlul subiectului: Re: gelozia:( |
|
|
| ale* a scris: | | Iooanna a scris: | eu sunt foarte geloasa si am mult de suferit din cauza asta.sunt cu prietenul meu de 3 ani si la inceput era totul ok.la comportamentul lui nu pot sa zic ca s-au schimbat prea multe,dar in ceea ce ma priveste pe mine,lucrurile se inrautatesc tot mai mult si nu mai stiu ce sa fac.realizez si eu ce ceva nu e in regula.prietenul meu nu ma inseala,am incredere in el,dar mi se intampla sa fiu geloasa din motive absurde;"problema"e ca el e si foarte sincer cu mine,si imi spune absolut tot,pana si daca are vise erotice..si cand se intampla asta,devin ff geloasa,de parca el ar putea sa isi controleze visele.la fel si daca vorbeste cu alte fete,pun o gramada de intrebari,care la un moment dat devin enervante.intrebari de genul"te-ai simtit atras de ea?"...odata s-a intamplat sa-l intreb de o fata pe care o cunoscuse recent (si cu care nu avea sa se mai vada niciodata,pt ca nici macar nu facusera cunostintza)daca e atras de ea,mi-a zis ca NU,dar eu am continuat sa-l intreb,dupa care mi-a zis ca NU STIE,eu am insistat,la care el a zis DA...am fost distrusa...apoi mi-a zis ca a spus-o doar pt ca nu mai stia ce sa-mi zica sa ma faca sa termin cu intrebarile.problema e ca asta a afectat oarecum increderea mea in el.in momentul in care il intreb ceva,nu stiu daca primesc raspunsul sincer din partea lui,de cele mai multe ori gelozia ma impinge sa cred ca trebuie sa insist,iar apoi daca primesc alt raspuns,deja sunt derutata de-a binelea.sunt sigura ca nu m-ar insela niciodata,dar ma apasa f tare si gandul ca ar putea doar sa se simta atras de altele.e f greu:(simt ca stric relatia...dar nu ma pot controla.as vrea sa reusesc sa tratez cumva problema.el mi-a zis de atatea ori ca nu am motive sa-mi fac griji,dar nu stiu ce e cu mine ... | pai cam asa e nush ce sa zic..sa zic "schimba-te..nu mai fii geloasa" nu cred ca tine  |
Sa inteleg ca gelozia e incurabila, ca nu se poate face nimic pt a o atenua?  |
|
| Sus |
|
 |
ale*

|
Trimis: Vineri 14.08.2009 3:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca o persoana e geloasa, il sufoca pur si simplu pe cel de langa ea
nu cred ca se poate schimba asta cu ceva..asa e firea omului respectiv..daca cuiva ii e frica de inaltime, o sa ii fie frica toata viata..oricat ar incerca sa se urce turnul eiffel sau mai stiu eu pe unde, ca sa scape incet incet de senzatia aia..tot o sa ii fie rau de inaltime..asa si cu gelozia..e o qestie ce tine de personalitate si astea in general se schimba f greu sau deloc  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Iooanna
|
Trimis: Vineri 14.08.2009 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
cred ca singura solutie e increderea in persoana iubita.de curand am mai aflat chiar de la el si ca uneori...ff rar ,se intampla sa intoarca(,)capul dupa o alta fata pe strada cand nu e cu mine se pare ca de cand suntem impreuna s-a intamplat de vreo 2-3 ori,max sa intoarca efectiv capul dupa una,ca sa o vada din spate...si numai din cauza ca era curios sa vada picioarele,fara sa se gandeasca la nimic,(gen"ce buna e")sa ma compare cu ea,ci doar asa...de curiozitate.insa ma doare f tare chestia asta.si nu stiu de ce.am 100%incredere in ceea ce mi-a zis..si ca nu e nimic mai mult decat curiozitate,dar..nush..parca ma roade ca e curios sa vada cum arata altele.ma face sa am tot mai putina incredere in mine,desi mi-a zis ca eu sunt cea mai frumoasa pt el si ca nu si-ar dori niciodata sa fie cu altcineva in afara de mine...cateodata ma intreb ce s-ar intampla daca ar ajunge sa intre in vorba cu vreuna dintre fetele care-i atrag privirea.poate ar ajunge sa fie atras de ea.el m-a asigurat ca nu,dar nciodata nu se stie...ma intreb cat de important e aspectul fizic intr-o relatie...nush ce sa fac...ar fi absurd sa-i interzic sa se uite dupa altele.nu sunt chiar asa de stupida. |
|
| Sus |
|
 |
ale*

|
Trimis: Vineri 14.08.2009 6:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
^ din moment ce sta cu tine, inseamna ca are un motiv bun nu? ca presupun ca nu il tii legat de pat, cu o ancora legata de gat..sau nu inca..
nu te mai gandi ca te compara cu altele la fizic..baietii normal ca se mai uita dupa una alta pe strada dar doara sa..de ambalaj..si din moment ce nu merge la ea sa o agate nu inteleg de ce iti faci probleme..faptul ca sta cu tine in ciuda geloziei tale mi se pare cea mai mare declaratie de dragoste sincer..dar ai grija ca de la un timp o sa oboseasca..crede-ma, stiu ce zic
e foare naspa sa tii f mult la cel de langa tine, sa ii acorzi toata atentia ta si el sa te sacaie din secunda in secunda "ti se pare sexy aia? iti place?" etc..e foarte stresant sa raspunzi la fiecare secunda "nu draga, doar pe tine te plac" ..nu pt ca nu ar fi adevarat..dar e aiurea cand repeti asta la nesfarsit, in gol, fara nici un efect.atunci normal ca mai trantesti cate o fraza de genu "da imi place..asa face nush ce cu ea" doar ca sa il faci pe cel de langa tine sa taca..macar pt o perioada..e rau rau sa stai cu o persoana geloasa
incearca sa renunti la comportamentul asta..pt ca il indepartezi incet incet..  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
pussycat18

Data inscrierii: 06/06/2008 Mesaje: 1316
|
Trimis: Vineri 14.08.2009 6:22 pm Titlul subiectului: Re: |
|
|
| Iooanna a scris: | cred ca singura solutie e increderea in persoana iubita.de curand am mai aflat chiar de la el si ca uneori...ff rar ,se intampla sa intoarca(,)capul dupa o alta fata pe strada cand nu e cu mine se pare ca de cand suntem impreuna s-a intamplat de vreo 2-3 ori,max sa intoarca efectiv capul dupa una,ca sa o vada din spate...si numai din cauza ca era curios sa vada picioarele,fara sa se gandeasca la nimic,(gen"ce buna e")sa ma compare cu ea,ci doar asa...de curiozitate.insa ma doare f tare chestia asta.si nu stiu de ce.am 100%incredere in ceea ce mi-a zis..si ca nu e nimic mai mult decat curiozitate,dar..nush..parca ma roade ca e curios sa vada cum arata altele.ma face sa am tot mai putina incredere in mine,desi mi-a zis ca eu sunt cea mai frumoasa pt el si ca nu si-ar dori niciodata sa fie cu altcineva in afara de mine...cateodata ma intreb ce s-ar intampla daca ar ajunge sa intre in vorba cu vreuna dintre fetele care-i atrag privirea.poate ar ajunge sa fie atras de ea.el m-a asigurat ca nu,dar nciodata nu se stie...ma intreb cat de important e aspectul fizic intr-o relatie...nush ce sa fac...ar fi absurd sa-i interzic sa se uite dupa altele.nu sunt chiar asa de stupida. |
tu ai un complex foarte, dar foarte puternic. nu e gelozie, e complexul tau de inferioritate, si se poate trata la psiholog. si nu o spun cu rautate, chiar daca asa pare, dar probabil ai fost neglijata de parinti cand erai mica, sau ai avut un mediu de crestere steril, fara caldura din partea parintilor sau a prietenilor. Acum ai tendinta sa-l obligi pe prietenul tau sa-ti dovedeasca , cat de speciala esti pentru el in orice minut, si in acest mod o sa-l indepartezi de tine. Imi pare rau, dar singurul mod in care iti poti rezolva problema si pastra relatia este sa mergi la psiholog, sau sa iti constientizezi problema si sa incerci sa o depasesti singurica. Ai putea incerca sa nu te mai gandesti atat de mult la ce fete ar putea vedea prietenul tau, si sa pui mai mult accent pe tine, pe cat esti tu de atragatoare pentru prietenul tau, pe cat de mult te apreciaza pe tine si pe cat de mult te iubeste. pentru ca se pare ca uiti acest lucru de cum pomeneste faptul ca se poate sa fi intors capul dupa alta fata. Gandeste-te ca poate si tu te-ai gandit cat de dragut este nustiuce actor, fara sa te simti vinovata fata de prietenul tau |
|
| Sus |
|
 |
ale*

|
Trimis: Vineri 14.08.2009 8:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
stii cum se zice "dragostea dureaza 3 ani"..dupa ai apar altfel de sentimente..bune sau rele, dupa caz..daca tu continui sa fi la fel de geloasa, nu ai sanse prea mari sa mai stea langa tine..pt ca la un moment dat o sa ajunga sa priveasca relatia mai obiectiv..ceva de genu "am o prietena super geloasa, nu pot respira fara sa stie de?unde?cum?and?cine?..pe de alta parte, in lumea asta exista o grama de fete frumoase, care nu sunt la fel de geloase" si normal ca o sa cantareasca altfel situatia..sau poate nu o sa te inlocuiasca cu alta mai putin geloasa..poate doar o sa fie satul de atatea faze si o sa vrea sa fie singur, sa poata sa ridice privirea din pamant pe strada, fara sa il apostrofeze nimeni!
sfatul meu: nu il mai tine asa "din scurt" (vorba cuiva " da' numai atata am lantzul?") lasa-i libertate sa iasa cu baietii (ca presupun ca iesirile astea sunt o problema pt tine)..lasa-l sa se uite dupa careva pe strada si tu spune simplu "..phiiii ce te uitai mai dupa aia.. dar sa stii ca aia nu te-ar pupa asa" si pupa-l..o sa vezi ca, cu cat ii dai mai multa libertate, cu atat mai cuminte o sa fie..(pana la o limita, desigur)
eu intotdeauna am considerat persoana de langa mine ca un pumn de mercur..daca strang pumnul, imi curge printre degete..daca tin palma deschisa, mercurul imi sta in palma gandeste-te la asta..nu-l mai sufoca! e spre binele amandurora  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
Iooanna
|
Trimis: Vineri 14.08.2009 11:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
fetelor,mersi mult pt sfaturile voastre.da,e posibil sa fi fost neglijata de parinti cand am fost mica si sa fie asta cauza.adevarul este ca toata lumea mea se invarte in jurul prietenului meu,avem incredere unul in celalalt,ne spunem orice cu cea mai mare sinceritate,ne iubim...si sincer mai sunt doar cateva luni pana sa implinim 3 ani si simt ca sunt tot mai indragostita de el(deci pica faza cu "dragostea dureaza 3 ani" ),dar am eu defectul asta extrem de enervant.
ideea cu psihologul...teoretic e ok..dar practic nush ce as putea realiza..nu stiu de ce,dar am indoieli mari in ceea ce priveste rezultatele pe care le poti obtine mergand la psiholog.probabil e o tampenie din partea mea sa zic asta,dar nha...
Ale,imi place felul cum gandesti.esti ff deschisa.ma-ntreb daca ai fost vreodata geloasa si daca stii cum e.desi nu pari genul din cate citesc.
nu e vb de iesiri cu baietii,pt ca in general noi suntem genul de cuplu..mai mereu impreuna...doar noi 2..si atat.daca se uita,se uita atunci cand e singur(probabil dupa ce ma conduce acasa ).nu avem prea multi prieteni...deci nu are parte de iesiri din astea..."intre baieti"... |
|
| Sus |
|
 |
ale*

|
Trimis: Sambata 15.08.2009 10:50 am Titlul subiectului: |
|
|
^ la inceputul relatiei normal ca eram si eu putin geloasa..ca oricare, pana la urma..ca nu stii la ce sa te astepti de la ce de langa tine si normal ca esti cu antenele pe sus..putina gelozie nu strica..repet, putina..niciodata nu am fost genul care sa faca din tantar armasar, sau care sa se teama de drobul de sare..nu i-am cerut niciodata sa imi spuna ffff detaliat ce face..mi-e de ajuns sa stiu unde e..cand pleaca..si daca e ceva de povestit, imi spune el..de multe ori ii ziceam "du-te mai omule cu prietenii daca te-au chemat"..el zicea ca nu merge daca nu merg eu..si il bateam la cap sa iasa si singur cu ei, ca eu nu vroiam sa ies atunci..nu-mi place sa fim doar noi 2, tot timpul..el tre sa mai iasa si cu ai lui, eu cu prietenele mele..nu suntem legati pe veci..viata ta nu trebuie sa se invarta doar in jurul lui, sa il faci buricul universului pt tine..dupa mine asta e una din cele mai mari greseli..normal, il iubesti, petreceti f mult timp impreuna dar fiecare trebuia sa isi pastreze si timp pt el, si timp pt vechii prieteni..nu-i bine nici sa va izolati de lume, sa nu aveti prieteni comuni..gandeste-te ce s-ar intampla daca doamne fereste s-ar ivi ceva si v-ati desparti..ce ai face? pe umarul cui ai plange daca nu ai prietene carora sa le poti povesti?
eu intotdeauna am simtit nevoia ca pe langa timpul petrecut alaturi de el, sa mai am si timpul meu, in care ies cu colegii, cu prietenele sau in care pur si simplu stau si ma indop cu popcorn in fata tv-ului..conteaza si astea..stii cum se zice .."te saturi si de dulce la un moment dat"..e f bine cand sunt cu el dar nu am nevoie de asta tot timpul
nu stiu daca sunt eu in masura sa dau sfaturi , dar imi spun macar parerea..eu zic sa faceti cumva sa iesiti si cu alti oameni, sa va faceti prieteni comuni..nu cred ca nu aveti niste persoane mai apropiate..fa cumva sa nu depinzi de el si nici el de tine..a, si rezolva cumva partea cu gelozia extrema
|
 |
|